Een marktbezoek, dat staat voor de meeste onder ons voor een gezellige uitstap. Ook op reis is dit een van de liefste dingen die toeristen doen. De lokale markten verkennen aan de Costa Blanca is zowel voor jong en oud als arm en rijk. Maar natuurlijk ook voor de lokale bevolking en nu dat precies maakt een markt hier zo uitzonderlijk. Het is een plaats waar u uw hart kunt ophalen wat betreft het kopen van tal van spullen.

Naar de plaatselijke markten gaan en tegelijkertijd er een uitstapje van maken is natuurlijk ideaal om zo het echte Spanje te leren kennen. De kleine dorpjes vlak bij een markt is altijd interessant en de moeite waard om te bezoeken.

  • Maandag: Elche, Santa Pola, San Pedro del Pinatar
  • Dinsdag: Orihuela en Alicante
  • Woensdag: La Mata, Guardamar del Segura en San Miguel de Salinas
  • Donderdag: San Javier, Rojales, La Marina Urbanisation en Alicante
  • Vrijdag: Torrevieja, Pilar de la Horadada en Los Montesinos 
  • Zaterdag: Santa Pola, Elche, San Fulgencio, Almoradi, Alicante en Playa Flamenca
  • Zondag: Campo de Guardamar, Elche, La Marina and Campo Verde

Hou je van winkelen? Dan zijn er heel veel mogelijkheden voor een dagje winkelplezier. De grote winkelketens en bekende merken vind je in bijna overal. Maar juist de bijzondere speciaalzaken en kleine boutiques zijn vaak een bezoekje waard. Of je nu een fashionista bent of een liefhebber van fietsen, er is altijd wel een bijzondere winkel te vinden.

Zenia Boulevard is een gloednieuw winkelcentrum in Orihuela Costa op circa 15 kilometer van het Guardamar del Segura. Ook hier tref je een grote diversiteit aan betreft winkels. Onder andere een Adidas store, Baby Center, Women’secret, Bijou Brigitte, Springfield en een Primark filiaal zijn er vertegenwoordigt.

In het weekend vinden er vaak georganiseerde activiteiten plaats zoals workshops, modeshows en optredens van artiesten.


Habaneras Shopping Center is gelegen in Torrevieja en je vind er een bioscoopcomplex, minigolf en bowlingbaan terug.
Een openlucht winkelcentrum volgens Mediterraanse stijl, waar je rustig kan wandelen en genieten van de aangename temperaturen van Zuidoost-Spanje. Het winkelcentrum heeft prachtige terrassen en ontspanningsruimtes waar je kan genieten van een goede lunch, een ijsje, een kopje koffie of gewoon kunt ontspannen in een rustige omgeving… in de zon en met een zeebriesje.
Met winkels zoals Guess, C&A, H&M, Intersport, Swarovski en Starbucks is hier voor ieder wat wils.


Dos Mares shopping is een kleiner winkelcentrum gelegen in San Javier.

Men vindt er een gevarieerd aanbod aan winkels voor kleding, accessoires, sport, schoenen, huishoudelijke apparatuur en een grote supermarkt. Op de eerste verdieping vindt u er naast winkels ook nog diverse eetgelegenheden, een bowlingcentrum en 8 bioscoopzalen waarvan er 2 met 3D uitgerust zijn. Maar liefst 365 dagen per jaar geopend, biedt dit shopping centrum een praktische oplossing voor jong en oud!


Elke zondag op 500 meter van El Raso !

Lemon Tree Market in Guardamar, gezelligheid troef!
Deze ‘markt ’ heeft zijn naam te danken aan het feit dat het volledig omringd is door citroenboomgaarden.
Met meer dan 500 kraampjes is de Lemon Tree Market een van de beste en gezelligste markten van de Costa Blanca met een zeer breed scala aan producten.

Seizoengebonden fruit en groenten van de lokale boeren, verse olijven, goede kazen, typische Spaanse ham en nog zoveel meer aan een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding.

Goedkope zomerkledij, trendy handtassen, modieuze schoenen, beauty producten, speelgoed, beddengoed, decoratie voor binnen en buiten, tapijten, leuke souveniertjes, kortom teveel om op te noemen…


Ruta de Elche

Het kopen van uitstekende producten tegen onklopbare prijzen is de bestemming en Elche Parque Empresarial, de bevoorrechte omgeving. Op zeven kilometer van de stad en op een vergelijkbare afstand van de luchthaven El Altet in Elche is de outletroute een verrassend winkelaanbod tegen onklopbare prijzen, bestaande uit 29 topmerkbedrijven uit sectoren als schoeisel, textiel, levensmiddelen, accessoires, cosmetica en meubilair. Enkele van de beroemdste namen van bewezen kwaliteit, zoals Cuplé, Garvalin, Geox, Gioseppo, Kelme, Mustang, Nordikas, Pikolinos, Tempe (van de Inditex-groep) en Wonders, zijn enkele van de belangrijkste emblemen.


🌯 SUPERMARKTEN IN DE BUURT (📍) 🌮

↪️ CONSUM, Rojales
📍 https://maps.app.goo.gl/n3SNweCBPYJLhALs7
↪️ CARREFOUR, Torrevieja
📍 https://maps.app.goo.gl/USptN4Dct8FyyLGA8
↪️ MERCADONA, Guardamar
📍 https://maps.app.goo.gl/JcjMVjhZ3RonSmeJ8
↪️ CARREFOUR EXPRESS, Guardamar
📍 https://maps.app.goo.gl/LTy5ZhwYkSANkhyr6
↪️ ALCAMPO, La Zenia
📍https://maps.app.goo.gl/HsSv3gywP7xD65or5
↪️ HIPERBER, Pilar de la Horadada
📍https://maps.app.goo.gl/44EMBVsDctQyHFUh8

Uiteraard zijn er ook nog anderen te vinden in de nabije omgeving.


Outlet Stores – Alicante

In de omgeving van de universiteit van Alicante is een heus outlet-center. Dit is een shopping-center met vooral outletwinkels van bekende ketens. Namen die we hier terugvinden zijn ondermeer Desigual, Guess, Mango, Puma en Nike.

Behalve winkels vind je er ook horeca, een bowling en een bioscoopcomplex terug.

aantal winkels

  • ongeveer 60 winkels en horecazaken
  • ruime parking in open lucht

openingsuren

  • winkels : maandag tot zaterdag van 10h00 tot 22h00
  • supermarkt : maandag tot zaterdag van 9h00 tot 22h00
  • horeca : tot 01h00

contact

  • website : www.theoutletstoresalicante.com
  • telefoon : (+34) 965 363 777

adres

  • Carretera Alicante 94, 03690 San Vicente del Raspeig
  • GPS : 38°22’58.1″N 0°30’22.3″W – 38.382791, -0.506202