Lange wandelingen op goudkleurige zandstranden, genieten met geliefden van de zonsondergang vanuit de duinen of een gezellige picknick met het gezin in de bossen? Costa Blanca Zuid heeft al het bovenstaande te bieden en nog veel meer!

“La Pinada” van Guardamar is een bosgebied van maar liefst 800 hectare. Het strekt zich uit op de vroegere wandeldijken, die werden versterkt door het planten van verschillende soorten planten en bomen. Vooral pijnbomen, palmbomen, cipressen en eucalyptusbomen.

De plantage duurde 30 jaar en werd aangevat om de badplaats te beschermen tegen de steeds oprukkende duinen. Sinds 1930 toont de Pinada zich in zijn huidige vorm. De opdracht bleek succesvol en is bovendien een prachtig voorbeeld van hoe mens en natuur kunnen samenwerken naar een betere toekomst.

Vandaag is de Pinada verdeeld in 2 parken, waarvan één is genaamd “Alfonso XII” en de andere heet “ Reina Sofia”. De parken strekken zich uit tussen het stadscentrum en de stranden van Babilonia en Los Viveros.


Zon, zee en strand

Niet alleen is het heerlijk wandelen in het bosgebied van La Pinada, maar ook is het zalig vertoeven op één van de vele stranden. Zo zijn er drie stranden bekroond met een blauwe vlag, nl.: Playa Centro, Playa de la Roqueta en Playa del Moncayo.

Verder is er nog het 1,2 km lange strand Playa Camp, Playa Babilonia, Playa Vivers en het aan Torrevieja grenzend zandstrand Playa de Les Ortigues.


Iedereen die naar Elche komt, wil ongetwijfeld het palmbomenpark zien. Het palmbomenpark en de botanische tuinen van Huerto del Cura zijn de toppers, maar mis zeker de kans niet om de stad zelf te bezichtigen. Het centrum van Elche heeft ook een aantal bezienswaardigheden die écht de moeite waard zijn.

Een leuk idee om de stad te verkennen is dan ook de toeristische trein.

Deze fascinerende mini-tour van Elche, stelt u in staat om achterover te leunen, te ontspannen en de meest karakteristieke gebieden van de stad te zien, waaronder het stadspark en de historische Palm Grove. Tijdens deze betoverende treinrit, die ongeveer een uur duurt, zal er een stop zijn bij het Palm Museum waar u meer te weten komt over de geschiedenis en de cultuur van deze prachtige oase van de stad. Om uw bezoek compleet te maken is het een goed idee om een drankje en broodje in te pakken, zodat u aan het eind van de tour kunt genieten van een ontspannende picknick in het prachtige park.


Orihuela Costa playas

Er zijn verschillende stranden en baaien.Een van deze stranden is La Zenia Playa.
Maar ook Punta Prima 
Of Cabo Roig. En een eindje verder is het strand van Campoamor.Dus keuze genoeg.
 

Intussen hebben de stranden van Orihuela Costa allemaal een “Blauwe Vlag”. Het internationale kwaliteitslabel voor zuivere stranden en zee.

Ieder strand of baai heeft zijn eigen
charme. Het is moeilijk kiezen. Er is echt voor iedereen wat wils.
 Misschien is het dus best iedere dag een ander strand te bezoeken.


De lente is de periode bij uitstek om in de regio Murcia bloesems te zien.

Ook dit jaar kan je die zachte kleuren pracht bewonderen.

Maar als de lente in de lucht hangt dan zijn bijna alle fruitbomen in bloei in omgeving van Murcia

Jammer genoeg duurt dit spektakel maar enkele weken. De bloei begint halfweg februari en eindigt reeds halfweg maart.
Natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Let wel de verschillende fruitbomen bloeien niet allemaal tegelijk ,abrikozen en peches zorgen voor prachtige bloesems.

In Cieza zijn er geleide, gegidste wandelingen, een bezoek aan het fruitmuseum, proeven van de plaatselijke liqueur , gastronomie avonden…

Ze hebben er wandel routes en fietsroutes uitgetekend die lopen in of langs de velden. Natuurlijk, kan je dit natuurschoon ook met de wagen bekijken.
Zo kan iedereen genieten: jong en oud.

Spendeer een middag in Torrevieja’s Parque del Molino del Agua. Dit verborgen juweeltje biedt een kans om te wandelen door een majestueus dennenbos, genieten van een picknick in de schaduw van volwassen bomen, en een wandeling door de spectaculaire zandduinen die rand La Mata’s blauwe vlag gouden zandstrand.

Gelegen in het noorden van Torrevieja’s enclave, het park omvat het grootste deel van 43 hectare van prachtig bewaard gebleven natuurlijke bos.


Parque del Molino del Agua: een serene en rustige ervaring

Op het eerste gezicht is Parque del Molino del Agua niet iets dat verwachtingen wekt, maar dat verandert al snel als je een paar minuten het interieur verkent en de enorme omvang van de locatie waardeert.

De hoofdingang van het park ligt in de zuidwestelijke hoek, naast het Restaurante Queen Mississippi met Amerikaans thema en stoomboot (op zich al een bezoek waard).

Een spectaculaire waterpartij op dit hoogste punt van het park stuurt water trapsgewijs de heuvel af, via een systeem van onderling verbonden viaducten die door het bos naar zoetwaterpoelen slingeren, en eindigt de reis in een meer met een centrale fontein en bewoond door ganzen, eenden en schildpadden.

De viaducten kunnen worden overgestoken via paden en mooie bruggen die de waterweg overspannen, met watervallen langs de bijna kwart kilometer lange route. Door de verhoogde ligging en de nabijheid van de zee kun je door de boomtoppen van het park een glimp opvangen van de Middellandse Zee.


  Stranden van Guardamar del Segura

  Het strand van Guardamar del Segura, gelegen aan de Costa Blanca in Spanje, staat bekend om zijn prachtige en lange zandstranden. Met meer dan 11 kilometer aan gouden zand is Guardamar een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen. De stranden zijn breed en goed onderhouden, met een mix van rustige en levendige gebieden.
  Enkele van de bekendste stranden zijn:

  1. Playa Centro: Het hoofdstrand van Guardamar, dicht bij het stadscentrum, biedt tal van voorzieningen zoals restaurants, bars en strandwachten.
  2. Playa de La Roqueta: Dit strand is gezinsvriendelijk met kalm water en speeltuinen, ideaal voor gezinnen met kinderen.
  3. Playa del Moncayo: Een rustiger strand, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning en een beetje privacy.
  4. Playa dels Vivers: Bekend om zijn natuurlijke schoonheid en de nabijheid van de duinen en dennenbossen.