Wat zijn nu de leukste activiteiten om te doen in Spanje? 
Veel hangt af van jouw eigen voorkeur, maar we proberen je alvast de weg te wijzen in de leukste , spannendste activiteiten.

Voor liefhebbers van watersport en/of waterpret is er genoeg te kiezen in de Costa Blanca! Watersportliefhebbers kunnen hier zeker hun hart ophalen . 

Wil je zeilen, surfen of paddleboarden dan is dit de perfecte vakantieplek voor jou. Liefhebbers van wind- en kitesurfen kunnen hier ook zeker terecht. Jetski, bootjes huren,… dit alles en nog veel meer.

Ook zijn er allerlei andere activiteiten te vinden in de omgeving.

Rio Safari Elche herbergt verschillende diersoorten van over de hele wereld.: schildpadden uit Florida, zebra’s, kameleons, krokodillen, struisvogels, leeuwen, een Aziatische olifant en nog veel meer. Bezoek de reptielengrot, de tempel met tijgers en het primateneiland voor de apen. Te bezichtigen van zeer dichtbij maar men kan ook actief met dieren bezig zijn zoals zwemmen met zeeleeuwen, rijden op een dromedaris of het zitten op een olifant. Er is een treintje door het park maar ook is alles te voet bereikbaar, men mag vrij in en uit het park lopen.

Waterpretparken:

Golf en Country Club Las Colinas

Het luxe golfresort Las Colinas de Campoamor is met 300 hectare het grootste golfresort in Spanje. 

De 18-holes par-71 championship course – geopend in juni 2010 – is ontworpen door Cabell B. Robinson, een leerling uit de Robert Trent Jones-school. 

De baan loopt schitterend tussen heuvels en door een vallei. Hierdoor is de golfer over het algemeen ‘geïsoleerd van de omgeving,’ aldus de architect. 

Opvallend zijn de bunkers, prachtig vormgegeven met wit zand. Er liggen er meer dan 80 in de baan!

Las Colinas is uitstekend onderhouden en ligt in een prachtige, rustige omgeving. De baan is voor spelers van elk niveau plezierig om te spelen.

Pasarella de Releu

Spectaculaire route 🥾 via loopbruggen en glazen vloeren langs de wanden van de kloof bij Relleu, iets landinwaarts van Villajoyosa. Deze kleine ‘Camino del Rey’ is zekerde moeite waard! . Voor de wandelaars zonder hoogtevrees😱 — in Relleu, Spanje.

Wat een zicht , zeker de moeite waard !

DinoPark, Algar, is een avonturenpark met dinosaurusthema gelegen in een prachtig landschap .Op 17 km landinwaarts van Benidorm en naast de populaire Fuentes del Algar watervallen, maakt het een geweldige optie voor een alternatief dagje uit.

Het park trapsgewijs naar beneden langs een aangelegde heuvel, beplant met een scala aan planten en veel cactussen. Tussen deze planten staan een aantal levensgrote dinosaurussen, waarvan een aantal met bewegende animatronische onderdelen. Kinderen die grote fans van dinosaurussen zijn, zullen dol zijn op alles wat er wordt aangeboden.

DinoPark biedt niet alleen de kans om de dinosaurussen van dichtbij te bekijken, maar heeft ook een speeltuin en een pierenbad, een 3D-bioscoopshow en een leuke zandbak, waar kinderen verborgen dinosaurusbotten kunnen opgraven. Er is ook een café waar je iets kunt eten en drinken.

BEZOEK HET GROOTSTE DOOLHOF AAN DE COSTA BLANCA!..
In Onil, net ten noorden van Alicante, vind je een van de grootste doolhoven van Spanje, omgeven door een betoverende tuin. Dit verborgen juweeltje is een prachtige, natuurlijke ruimte waar je kunt wandelen tussen inheemse plantensoorten, kunt luisteren naar de kalmerende geluiden van de waterpartijen en kunt ontspannen in de vredige sfeer. Er is een moerasgebied dat gebruik maakt van het natuurlijke bronwater om een kleine vijver te creëren waar je verschillende waterdieren kunt observeren. Aan de overkant van de weg ligt een klein dennenbos waar je verder kunt wandelen en nog meer natuurschoon kunt ontdekken. Honden zijn aangelijnd toegestaan en tot de extra faciliteiten behoren een avontuurlijke speelplaats voor kinderen, picknickbanken en toegang voor gehandicapten. Het doolhof is geopend van maandag tot vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis. Adres: Laberinto Casa Tapena, Partida de, Carrer de Favanella, s/n, 03430 Onil, Alicante.