De Costa Blanca kent vele bezienswaardigheden en culturele excursies. Trekt u het binnenland in dan treft u een schitterend mooi berglandschap aan met een onvervalste Spaanse cultuur. Een bezoek aan de stad Alicante met zijn middeleeuwse architectuur, prachtige gebouwen en pleinen, de vele winkelstraatjes en het enorme middeleeuwse kasteel “Santa Barbara” is aan te bevelen. Of het mooie Valencia met het gezellige oude gedeelte, met veel eetgelegenheden en super gezellige winkels maar ook de mooie nieuwe architectonische gebouwen. Ook de moeite waard is het prachtige, beroemde dadelpalmenwoud in Elche even ten zuiden van Alicante, de watervallen van Guadalest, de rietvlechterijen in Gata en het eiland Tabarca.

De kustlijn is niet lijnrecht zodat het interessante inhammen, baaien en zandstranden doet ontdekken. Het prettige en zonnige klimaat over het hele jaar maakt het tot de ideale keus ongeacht wanneer.

Wat wij indrukwekkend vinden is de schilderachtige oude kern van Villajoyosa. De vele vissershuisjes die je hier aan het strand vindt zijn in prachtige pasteltinten geschilderd. Dit geeft Villajoyosa een geheel eigen en totaal herkenbaar gezicht. De reden dat de woningen zo’n karakteristiek uiterlijk hebben is dat de vissers op deze manier vanaf zee vinden is de schilderachtige oude kern van Villajoyosa.

De vele vissershuisjes die je hier aan het strand vindt zijn in prachtige pasteltinten geschilderd. Dit geeft Villajoyosa een geheel eigen en totaal herkenbaar gezicht. De reden dat de woningen zo’n karakteristiek uiterlijk hebben is dat de vissers op deze manier vanaf zee wisten waar ze naartoe moesten.

Villajoyosa heeft nog een extra troef😉
Voor al wie houdt van chocolade , je kan het museum van de chocoladefabriek van Valor gaan bezoeken!

De droom van menig kind: een bezoek aan een echt pirateneiland! Tot het einde van de 18e eeuw was Tabarca een toevluchtsoord voor zeerovers. Momenteel is het kleinste bewoonde eiland van Spanje de ideale plaats om te kuieren over het strand, te wandelen naar de vuurturen en enkele zeldzame vogels te spotten. Neem vanuit de jachthaven in Torrevieja, Alicante of Santa Pola een catamaran naar Tabarca. Na een ontspannend boottochtje op het water kunnen jullie de hele dag op verkenning trekken!

Het bekendste drankje uit Cartagena is zonder twijfel Licor 43. Deze likeur bevat 43 kruiden in een geheime samenstelling en het is mogelijk de fabriek te bezoeken met de twee uur durende rondleiding van de ‘Experiencia Licor 43’ en uiteraard het beroemde likeurtje te proeven. De fabriek ligt een paar kilometer buiten het centrum. Dagelijks geopend van 9:00 – 18:00 uur

De haven van Guardamar

Bezoek , slenter eens rond …..

Elke werkdag komen de vissers van Guardamar halfweg de voormiddag aan in de haven. Zodra de vis van de boten is weggebracht gaat de visveiling open waar een deel van de vangst verkocht wordt op traditionele wijze.

Zondag 25 februari begint in de prachtige stad Valencia de aftrap van het gezellige straatfestival Las Fallas. 💃 Een feest waar u beslist een keer bij moet zijn geweest. 😍 U kijkt uw ogen uit, want de in elkaar geknutselde beelden zijn gigantisch.

Straten worden langzaam omgetoverd met de mooiste lichtjes, foodtrucks verkopen de lekkerste traditionele gerechten en de inwoners van Valencia zijn hele dagen aan het knutselen aan de beelden. 😃 Want wie hebben uiteindelijk het mooiste en meest indrukwekkende beeld gebouwd? Tijdens het eindspektakel in de nacht van 19 op 20 maart worden alle beelden in brand gestoken.

#vakantieplan#secondhome#TOERISME#bookyourholidaynow#gezellig#Anciaholidayrentals#Costablanca#boekjevakantie#vacationrentals#valencia

De Semana Santa 2024 wordt gevierd van donderdag 27 maart (Witte Donderdag) tot en met zondag 31 maart (Paaszondag). Dat zijn de data wanneer heel Spanje vrij heeft, maar gedurende de hele Goede Week, die eigenlijk al op zondag 24 maart begint, worden er tientallen processies gehouden in de straten van onder andere Málaga, Granada, Sevilla, Cádiz, Valladolid, Salamanca, Palencia, Zamora, Tarragona, Valencia en vele andere Spaanse steden. De Semana Santa processies vinden overal in Spanje plaats maar die van Andalusië zijn de bekendste van het land (wat niet betekent dat de andere Semana Santa processies minder interessant zijn natuurlijk).

Alle processies worden georganiseerd door hermandades of cofradias. Dit zijn zogenaamde katholieke broederschappen die bij een bepaalde parochie behoren, de plaats waar de processies beginnen en eindigen. De routes die door de stad worden gelopen kunnen soms uren duren en bestaan uit verschillende paso’s, of passietaferelen.